به گزارش «اخبار خودرو»،امجی با سدانهای 550، 6 و نسخه فیسلیفت 6 بهبازار خودرو کشورمان پا گذاشت. سال 1394 بود که زمزمههایی برای ورود بلندقامت این برند بهمیان آمد. اسیووی کراساوور کامپکت امجی سرانجام در اواخر سال 1394 با نام GS بهبازار کشورمان پا گذاشت. GS از نظر طراحی، بهروز و اسپرت بوده و با پیشرانه توربوشارژ و با امکانات رفاهی کامل تولید شد.
با نگاهی بهاستایل این اسیووی کراساوور کامپکت، شاهد طراحی زیبایی از امجی هستیم. خطوط تیز و سطوح تخت در کنار حجم برآمده روی گلگیرهای جلو و عقب در کنار رینگهای 18 اینچی، کاراکتر اسپرت و جذابی به GS بخشیده است. درحقیقت این خودرو از زبان جدید طراحی امجی در آن زمان تبعیت کرده است. با نگاهی بهنمای جلو این خودرو شاهد حضور چراغهای جمعوجور اما کشیدهای هستیم.
در امتداد این چراغها، جلوپنجره افقی V شکل امجی قرار گرفته که بههمراه خطوط تیز و حجم ایجادشده روی کاپوت، چهره کاملا تهاجمی و اسپرتی را از GS بهنمایش میگذارد. در نمای عقب، چراغهای بزرگ ذوزنقهایشکل با حجمپردازی صریح، زیبا بهنظر میرسند. اما عرض کم خودرو سبب شده است شاهد هارمونی و تعادل خوبی در نماهای جلو و عقب خودرو نباشیم. هرچند که اضافه شدن دو اگزوز ذوزنقهایشکل در طرفین سپر بههمراه یک اسپویلر الحاقی روی درِ صندوق، چاشنی اسپرت بودن این اسیووی کراساوور کامپکت را دوچندان میکند.
در زمان ورود بهکابین GS شاهد طراحی آشنای این خودروساز در سدانهای آن یعنی 550 و 6 هستیم؛ با این تفاوت که نمایشگر 6.1 اینچی در مرکز داشبورد تعبیه شده تا با نمایشگر 4.1 اینچی کلاستر و تنظیمات الکترونیکی سیستم تهویهمطبوع فضای کاملا مدرنی را در کابین GS ایجاد کنند. اما غربیلکفرمان اسپرت امجی که در مدلهای 550 و 6 شاهد آن بودیم، در این مدل نیز حفظ شده تا با پدالهای شیفتر پشت آن و دستهدنده اسپرت، رانندگی با این کراساوور لذتبخش باشد.
چیدمان قطعات داشبورد GS تلفیقی از طراحی کلاسیک و مدرن است و دکمههای فیزیکی تعبیهشده در زیر نمایشگر 6.1 اینچی مرکزی داشبورد بههمراه دریچههای ذوزنقهایشکل سیستم تهویهمطبوع، فضای شلوغ و کلاسیکی بهکابین GS میبخشد. ناگفته نماند که داشبورد بلندقامت امجی، از نوع پلاستیک فشرده نرم است. همچنین قطعات دکوراتیو روکش کروم مشکی پیانویی است. کیفیت این خودرو نسبت بهسایر همکلاسهای هموطن آن درسطح بالایی ارزیابی میشود و از مهمترین آپشنهای امجی GS میتوان بهسیستم چهارچرخ دیسکی بههمراه سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم کنترل ترمزها هنگام پیچیش CBC، سیستم ترمز ضدقفل ABS، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز دستی الکتریکی EPB، سیستم کنترل خودرو در سراشیبی، 6 ایربگ، دوربین دید عقب، سیستم صوتی مجهز به 6 بلندگو با کیفیت سهبعدی، اتصال بلوتوث، USB، AUX، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، فرمان برقی، کروز کنترل، سیستم استارت-استاپ، حالت اکو و بهینهسازی مصرف سوخت، سنسور پارک عقب، سانروف، سیستم تهویهمطبوع اتوماتیک و مجزا برای سرنشینان عقب، استارت دکمهای، ورود بدون کلید بهخودرو (کیلس)، آینه دید عقب الکتروکرومیک، تنظیم برقی صندلی راننده در 6 حالت و گودی کمر بهصورت دستی، تنظیم دستی صندلی سرنشین جلو در 4 حالت، تنظیم زاویه صندلیهای عقب، صندلیهای چرمی ضدلغزش و ضد خش و غربیلکفرمان و دستهدنده مزین بهچرم اشاره کرد. قلب تپنده امجی GS را یک موتور 4 سیلندر دولیتری توربوشارژ تشکیل میدهد. این پیشرانه با کمک سیستم پاشش سوخت مستقیم و توربوشارژ میتواند حداکثر 217 اسببخار قدرت و 350 نیوتونمتر گشتاور تولید کند. این قدرت و گشتاور بهکمک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه بهچهارچرخ منتقل میشود.
یکی از ضعفهای مهم این خودرو عدمسازگاری پیشرانه آن با بنزین نامرغوب و بیکیفیت کشورمان است که خرابی آن را در بلندمدت (البته با در نظر گرفتن عدمنگهداری صحیح مالک از آن) افزایش میدهد. از سوی دیگر این خودرو گیربکس 6 سرعته کاملا هوشمند و هماهنگ با موتور دارد که درصورت عدمنگهداری صحیح، این گیربکس زود فرسوده میشود.
قطعات امجی GS در کشور کمی بهسختی تامین میشود و این خودرو هزینه نگهداری بالایی دارد. بر این اساس اگر قصد خرید این خودرو را داشته باشید، میتوانید مدل 2016 آن را با کارکرد 120 هزار کیلومتر با وضعیت بدنه و شاسی سالم با قیمت یکمیلیارد و 100 میلیونتومان خریداری کنید.